Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Odmierz i odłóż około pół szklanki świeżych lub mrożonych wiśni. Pozostałe wiśnie włóż do garnka i zalej wodą.
Dodaj goździki, cynamon, cukier wanilinowy oraz cukier i zagotuj.
Gotuj ok. 5 minut.
Całość dokładnie zblenduj (lepiej wcześniej wyłowić goździki), a następnie dodaj jogurt i dokładnie wymieszaj.
Wstaw zupę oraz naczynia, w których będziesz ją podawać do lodówki na około 1 godzinę.
Do białka dodaj odrobinę soli i ubij na sztywną pianę.
W garnku zagotuj dwie szklanki wody i wkładaj łyżką porcje ubitego białka obgotowując je około minuty.
Zupę podawaj z kaszą jaglaną, bezową pianką oraz dekoracją z odłożonych wcześniej wiśni i listków mięty.