Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Botwinkę dokładnie umyj i oczyść. Buraczki pokrój w kostkę, a resztę posiekaj. Umieść w garnku i zalej wodą, aby tylko wyrównała poziom buraczków. Dodaj bulion WINIARY i gotuj całość ok. 10-15 min. Po tym czasie odstaw do wystudzenia.
Wystudzony płyn wymieszaj z jogurtem. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek oraz posiekany koperek.
Ogórek umyj i zetrzyj na grubej tarce. Dodaj do reszty składników.
Całość dokładnie wymieszaj i dopraw solą oraz pieprzem. Podawaj z posiekanym koperkiem lub szczypiorkiem, cytryną i ulubionymi dodatkami. Chłodnik najlepiej smakuje schłodzony.