Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Umyj i pokrój botwinę, zalej ją 500 ml wody i zagotuj.
Do gorącego wywaru wsyp barszcz, rozpuść i wystudź całość.
Umyj rzodkiewki i zetrzyj je na tarce o grubych oczkach.
Ogórka umyj, nie obieraj, przekrój wzdłuż i wydrąż nasiona, pokrój w kostkę.
Kefir połącz z botwinką, śmietaną i warzywami.
Dopraw solą i pieprzem do smaku.
Schłódź, a następnie podawaj z ugotowanymi na twardo jajkami pokrojonymi w ćwiartki lub kostkę.