Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Botwinę umyć, obrać. Buraczki pokroić na małą kostkę, liście oraz łodygi posiekać.
Czosnek obrać, drobno posiekać.
Buraczki oraz czosnek zalać bulionem, dodać łyżeczkę cukru. Gotować na wolnym ogniu przez około 10 minut. Pod koniec gotowania dodać łodygi oraz liście. Gotować jeszcze chwilę – aż warzywa będą miękkie.
Do ugotowanego wywaru dolać sok z połowy cytryny. Doprawić solą i pieprzem. Schłodzić.
Ogórki zielone obrać i zetrzeć na tarce; koperek i szczypiorek posiekać. Dodać wraz z kefirem/maślanką (ew.mlekiem kokosowym) do ostudzonego wywaru – wymieszać i ponownie schłodzić.
Jajka ugotować na twardo.
Chłodnik z botwinki podawać prosto z lodówki, z jajkiem.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!