Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Buraczki starannie umyć, usunąć brzydkie liście. Umyte drobno posiekać. Następnie zalać je niewielką ilością wody, dodać kostkę bulionu warzywnego Winiary.
Ugotować do miękkości.
Pod koniec buraczki zmienią nieco odcień, dlatego należy zakwasić je odrobiną octu jabłkowego.
Ostudzić.
Do wystudzonych buraczków dodać drobno pokrojone ogórki, szczypior, cebulę i koper. Wlać jogurt i wodę spod kiszonych ogórków.
Przyprawić świeżo zmielonym pieprzem, czosnkiem, przyprawą do zup MAGGI i ewentualnie solą.
Zupę przykryć folią, odstawić do lodówki do schłodzenia.
Do każdej porcji włożyć pokrojone jajko, dodatkowo obok podać jak kto lubi - młode ziemniaki, chleb itp.
Ela