Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
8 płaskich łyżeczek (32 g) barszczu energicznie wymieszaj z jogurtem, jeśli jest taka potrzeba dopraw solą i pieprzem (ilość barszczu możesz zmniejszyć lub zwiększyć, dopasowując intensywność chłodnika do swoich upodobań).
Jajka ugotuj na twardo.
Pokrój na ćwiartki.
Ogórek obierz i pokrój w drobną kostkę.
Szynkę pokrój w paseczki.
Do zupy dodaj ogórek i szczypiorek.
Całość dobrze wymieszaj.
Włóż do lodówki na godzinę.
Podaj z ćwiartkami jajek i paseczkami szynki.