Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mieszamy ze sobą 170 g mąki, pół szklanki wody, 10 g drożdży, sól, cukier, 2 łyżki oliwy z oliwek. Z tych składników wyrabiamy ciasto. Odstawiamy na chwilkę, żeby wyrosło.
Szklankę passaty, trochę oliwy, czosnek, Ziarenka Smaku WINIARY, pierz połączyć ze sobą i zagotować. Gotować ok. 15 minut na wolnym ogniu.
Z ciasta robimy okrągłe placki i polewamy sosem. Na wierzch układamy pokrojoną w paseczki lub kostkę paprykę, odsączoną z zalewy kukurydzę, oliwki, pokruszony ser feta i trochę liści szpinaku.
Na grillu rozgrzewamy kamień i kiedy osiągnie ok. 300 st. Wykładamy pizzę i pieczemy kilka minut na złoty kolor ciasta. Smacznego!