Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mięso kurczaka pokrój w cienkie paseczki, posyp przyprawą do chili con carne i dodaj 1 łyżkę̨ oleju. Całość dokładnie wymieszaj i odstaw do marynowania na 30 minut. W tym czasie przygotuj pozostałe składniki.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie plasterki. Przełóż ją do miski, zalej sokiem z cytryny i wymieszaj.
Pomidory pokrój w kostkę̨ i odsącz na sitku.
Poszatkuj sałatę, awokado obierz i pokrój w plasterki, a kolendrę posiekaj.
Na rozgrzaną patelnie przełóż̇ zamarynowane mięso. Dopraw solą i pieprzem i smaż na złocisty kolor, często mieszając. Usmażone mięso odłóż na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem.
Napełnij taco przygotowanymi składnikami: porcją mięsa, pomidorami, awokado, sałatą i marynowaną w soku z cytryny cebulą.
Na koniec dodaj Sos Jalapeno Winiary i posyp kolendrą.