Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wymieszaj w misce mąkę i drożdże, a potem dodaj olej, cukier i sól, i znowu mieszaj. Wyrabiaj ciasto i stopniowo dodawaj wodę. Po wyrobieniu odstaw do wyrośnięcia.
Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj mięso i obsmaż je aż będzie rumiane.
Dodaj posiekaną cebulę i smaż aż będzie miękka.
Do całości dodaj paprykę pokrojoną w kostkę i całość zalej przecierem pomidorowym.
Dodaj koncentrat oraz przyprawy.
Całość duś ok. 15 minut.
Na koniec dopraw sos pieprzem, solą i cukrem.
Ciasto drożdżowe rozwałkuj tak, aby miało ok. 0,5 cm grubości. Kolejno pokrój je na 4 kawałki.
Na środku każdego kawałka ciasta rozprowadź przygotowany sos oraz całość posyp serem.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 210°C przez ok. 15 – 25 min.
Podawaj z listami świeżej bazylii.