Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Chrupiące ciasteczka majonezowe to prawdziwa gratka dla miłośników słodkości. Maślane ciasto, z dodatkiem Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, z delikatną nutką Cukru wanilinowego WINIARY i dodatku proszku do pieczenia wyrabiamy szybko i schładzamy przez pół godziny w lodówce - dzięki temu po upieczeniu będzie jednocześnie miękkie i kruche. Ciasto schładzamy zawinięte szczelnie w foliowy woreczek, aby nie chłonęło lodówkowych zapachów. Kto lubi, może ciasteczka przed pieczeniem posypać wiórkami kokosowymi lub ziarnami słonecznika.
Masło utrzyj z Majonezem, dodaj stopniowo cukier, sól i cukier wanilinowy. Następnie dodaj jajko.
Mąkę przesiej z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy maślanej.
Ciasto schłodź lodowce przez około 30 minut.
Blachę wyłóż papierem do pieczenia i wyciskaj szprycą ciastka.
Piekarnik rozgrzej do 200 stopni C. Wstaw blachę z ciastkami i piecz 15 minut. Ostudź.
Ciastka przed pieczeniem możesz posypać wiórkami kokosowymi.