Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Piekarnik rozgrzać do 180 st. C
Masło, cukier i żółtka utrzeć na puszystą masę.
Mąkę zmieszać z proszkiem do pieczenia i budyniami.
Do utartej masy wsypać mąkę, dodać śmietanę, miód i mikserem wszystko razem wymieszać na wolnych obrotach .
Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać ciasto i równo rozprowadzić.
Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec ok. 15 min. Przestudzić.
Przygotować lukier. Cukier puder przesiać, aby nie było grudek.
Dodać wodę i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż powstanie gładki, lśniący lukier.
Chłodne ciasto polukrować.
Gdy lukier zacznie tężeć (ale nie może być zbyt twardy), małą szklanką wycinać krążki. Ciastka są gotowe, gdy lukier całkowicie zastygnie.