Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto francuskie rozwijamy na płasko i kroimy małe kwadraty (prostokąty). Truskawki myjemy, obieramy z szypułek i wkładamy do miseczki.
Wybieramy małe truskawki, duże kroimy na połówki. Do truskawek dodajemy miód i mieszamy.
Nakładamy po 1 truskawce na środek każdego kawałka ciasta. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy około 15 minut w 180 stopniach.