Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oddziel białka od żółtek. Mąkę, proszek, cukier, żółtka (bez białek) i posiekaną margarynę połącz i zagnieć ciasto.
Ciasto przełóż porcjami do maszynki do mięsa z odpowiednią nasadką do ciastek i wykręcaj ciastka. Ciastka kroić na ok. 7 cm lub 5 cm długości.
Układaj na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 200 stopni.
Za mało maki 500g nie 50g !!!