Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mąkę wymieszać z cukrem i proszkiem do pieczenia. Dodać margarynę oraz rodzynki (lub inne suszone owoce), wymieszać.
Następnie dodać roztrzepane jajka i aromat waniliowy, wszystko razem zagnieść.
Gdy ciasto będzie zbyt klejące, dosypać mąki. Rozwałkować na grubość ok. 5 mm i wykrawać ciasteczka w dowolne kształty.
Posmarowaną tłuszczem patelnię nagrzać, kłaść ciasteczka i "smażyć" na niezbyt dużym ogniu po 1-2 minuty z każdej strony.
Michelle