Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Zetrzyj marchewkę na tarce o drobnych oczkach tak, by wypełniła szklankę.
Smalec posiekaj z mąką, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia i solą, a następnie zagnieć z marchewką.
Rozwałkuj ciasto do grubości ok. 0,5 cm i wycinaj dowolne kształty.
Ciastka piecz przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni - aż staną się rumiane.
Ciepłe ciastka możesz posypać cukrem pudrem lub cukrem trzcinowym albo posmarować pod koniec pieczenia roztrzepanym żółtkiem.