Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Schłodzone ciasto francuskie rozkładamy na stolnicy. Kroimy na kwadraty. Każdy kwadracik smarujemy przygotowanym jajkiem.
Na nie dajemy odsączonego ananasa.
Migdały siekamy.
W miejsce dziurki ananasa układamy posiekane migdały i posypujemy cukrem wanilinowym.
Układamy na wysmarowanej blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut.