Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Pieczarki czyścimy i kroimy w plasterki.<br/>Czosnek obieramy i siekamy.<br/>Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, wrzucamy czosnek i przyprawy i delikatnie podsmażamy. <br/>Następnie dodajemy pieczarki i przesmażamy przez ok. 10 min.
Cebulki kroimy w plasterki i podduszamy na oleju.<br/>Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ciasto francuskie kroimy na 4 jednakowe kawałki.<br/>Na otwartym ruszcie układamy jeden kawałek ciasta francuskiego, na nim rozkładamy pieczarki, na nich podduszoną <br/><br/>cebulkę i warstwę startego żółtego sera. Całość przykrywamy drugim kawałkiem ciasta i zamykamy ruszt.<br/>Wierzch posmarować resztą stopionego masła..
Grillujemy 20 - 25 min. co jakiś czas odwracając. Danie podajemy z Sosem czosnkowym Winiary.