Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtka i jajko utrzeć razem, dodając cukier. Ucierając, powoli dodawać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia.
Po wymieszaniu wszystkich składników wlać do prodiża i piec około 20-25 minut.
Przygotować masę: mleko, budyń i cukier ugotować, a potem wystudzić.
Masło i żółtko utrzeć, następnie stale mieszając po łyżce dodawać budyń. Utrzeć na puszystą masę.
Ciasto przekroić na pół, nasączyć (szklanka przegotowanej wody + kieliszek wódki + sok z cytryny). Przełożyć masą. Odstawić do zastygnięcia.