Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W dużej misce wymieszaj Majonez Dekoracyjny WINIARY z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY, aż do uzyskania gładkiej masy.
Dodaj kakao, kawę rozpuszczalną i szczyptę soli, dokładnie wymieszaj.
Mąkę pszenną połącz z proszkiem do pieczenia i stopniowo wsypuj do pozostałych składników, mieszając aż do uzyskania gładkiej masy.
Przełóż masę do prostokątnej, niskiej formy wysmarowanej masłem i oprószonej mąką.
Piecz w piekarniku nagrzanym do 180°C przez ok. 40–45 minut, aż wbity w środek patyczek będzie suchy. Odstaw do ostygnięcia.
Gdy ciasto się studzi, przygotuj krem, ucierając masło z jedną szklanką cukru na puszystą masę. Dodaj kremowy serek, miksując do uzyskania gładkiej konsystencji. Następnie wyłóż ok. 1 cm warstwę kremu na dobrze ostudzone ciasto.
Gotowe ciasto udekoruj prażonymi wiórkami kokosowymi.
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
(Brak tytułu)