Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
W kąpieli wodnej, w jednym garnku rozpuść masło, masło orzechowe i czekoladę
W osobnej misce ubij jajka z cukrem.
W następnym naczyniu wymieszaj mąkę z proszkiem do pieczenia i solą.
Do suchych składników dodaj ubite jajka z cukrem oraz majonez i dobrze wymieszaj masę. Następnie dodaj rozpuszczone masło z czekoladą i również dokładnie wymieszaj.
Ciasto przelej do podłużnej formy o długości ok. 30 cm. i posyp je pokruszonymi pierniczkami.
Piecz ciasto w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 30-35 min.