Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na stolnicę wysypać mąkę z proszkiem do pieczenia, przemieszać. Następnie dodać pokrojoną margarynę, posiekać. Zrobić dołeczek w mące, wybić jajko i dodać żółtka, oraz pozostałe składniki, zagnieść kruche ciasto, podzielić je na 2 części. Jedną część ciasta włożyć do zamrażalnika, drugą wyłożyć blachę.
Truskawki opłukać, oszypułkować, osączyć, przekroić na połowę i ułożyć na cieście.
Budyń: W szklance mleka rozmieszać budynie czekoladowe.
Pozostałe mleko zagotować z cukrem, na gotujące się mleko wlać rozmieszany budyń z mlekiem, mieszając doprowadzić do zagotowania i zgęstnienia budyniu.
Gorący budyń wylać na truskawki i zetrzeć na tarce o dużych otworach pozostałe ciasto.
Wstawić do nagrzanego piekarnika do 170 stop. Piec przez 45 minut w 175 stop.