Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Mleko połącz z drożdżami, łyżką cukru i łyżką mąki. Pozostaw do wyrośnięcia.
Mąkę przesiej do miski. Jajka ubij z cukrem i Cukrem wanilinowym.
Składniki ciasta połącz, dokładnie wyrób, tak żeby odstawało od brzegów.
Przykryj ściereczką i pozostaw w ciepłym miejscu do wyrośnięcia na około 30-40 minut.
W tym czasie połącz składniki na kruszonkę
Rabarbar umyj, oczyść i pokrój w 2-3cm plastry, zasyp cukrem i poczekaj, aż puści sok. Odsącz rabarbar z soku, aby móc go ułożyć na cieście.
Wyrośnięte ciasto przerób, rozwałkuj na wielkość blaszki, rozłóż na wysmarowanej tłuszczem blasze. Na wierzchu rozłóż rabarbar i posyp kruszonką.
Pozostaw jeszcze na 20 minut w ciepłym miejscu.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150-160 st.C. Piecz przez ok. 45-50 minut.
Przed podaniem posyp cukrem pudrem.