Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Sucharki dokładnie pokruszyć. Najlepiej przeprowadzić "kruszenie wstępne" w dłoniach, a następnie potraktować je wałkiem na głębokiej blasze, żeby powstała średnio gruba "mączka".
Połączyć pokruszone suchary z kremem czekoladowym i wyłożyć na standardową blachę, wyłożoną papierem do pieczenia lub folią aluminiową, włożyć do lodówki.
Namoczyć żelatynę w mleku, dokładnie wymieszać i odstawić, następnie podgrzać (nie gotować), przestudzić.
Ubić śmietanę, dodać cukier waniliowy i 5 łyżek cukru pudru, ustawić najmniejsze obroty miksera i dodać serki homogenizowane.
Do powstałej masy dodać rozpuszczoną, ostudzoną żelatynę, wyłożyć masę na sucharkowy spód i włożyć do lodówki.
Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu, wiśnie dodać do galaretek. Wylać tężejącą galaretkę z wiśniami na ciasto.
Odstawić do lodówki