Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Gotowe ciasto francuskie wyjąć z papieru. Pokroić na 12 kwadratów.
Włożyć do foremek muffinowych tak, aby wszystkie 4 rogi wychodziły z foremki.
Jabłka obrać, przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne.
Włożyć do 1 szklanki wody z dodatkiem soku z cytryny i cukru, zagotować, wyjąć, ostudzić.
Ułożyć na cieście w foremkach.
Wgłębienia po nasionach napełnić powidłami.
Oprószyć cynamonem mielonym.
Następnie posypać cukrem wanilinowym.
Orzechy arachidowe drobno posiekać.
Ciasteczka posypać posiekanymi orzechami.
W kubeczku rozmieszać jajko z pozostałym cukrem wanilinowym.
Ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem.
Włożyć do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i piec około 15-20 minut. Wyciągnąć na kratkę i ostudzić.