Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciasto francuskie dzielimy na 2 równe części. Obie pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez około 15 minut, aż do zrumienienia ciasta.
Krem karpatka mieszamy w połowie mleka. Pozostałe mleko gotujemy i do gotującego się już, wlewamy mleko z kremem. Całość gotujemy jeszcze 3 minuty, cały czas mieszając.
Ostudzoną masę miksujemy z miękkim masłem.
Na jeden płat ciasta francuskiego nakładamy krem karpatka i przykrywamy drugim płatem ciasta lekko dociskając.
Z wierzchu posypujemy cukrem pudrem i dekorujemy roztopioną czekoladą i cukrowymi ozdobami.