Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Rozmrozić ciasto godzinę wcześniej.
Piekarnik rozgrzać do 180 stopni C. Rozmrożone ciasto posmarować odrobiną rozpuszczonego masła. Ułożyć na blasze i piec przez 20 minut.
Ubić na sztywno śmietankę 36% z cukrem pudrem. Zmiksować serek mascarpone i połączyć obie masy. Wystudzone ciasto przekroić na dwie równe części.
Truskawki pokroić w ćwiartki. Na jednej części ciasta rozsmarować połowę masy, ułożyć truskawki. Na truskawki wyłożyć pozostałą masę i przykryć drugą częścią ciasta.
Całość wstawić na 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem posypać cukrem pudrem.