Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Wszystkie suche składniki ciasta (mąka, cukier, proszek do pieczenia, cukier waniliowy) łączymy w misce, mieszamy.
Jajka, masło, jogurt połączyć w drugim naczyniu, energicznie mieszając.
Nastąpnie płynnymi składnikami zalewamy suche. Dokładnie mieszamy, ciasto wylewamy do blaszki o wymiarach 26x12 cm. Następnie posypujemy jagodami.
Ciasto pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni, przez 40 min.