Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubij z cukrem na sztywną pianę. Dodaj do niej żółtka i miksuj do uzyskania gładkiej masy.
Do masy dodaj najpierw jogurt, wymieszaj. Kolejno olej i miksuj tylko do połączenia się składników.
Mąkę przesiej z sodą i proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
Ciasto wylej do wyłożonej papierem do pieczenia formy 24x36 cm.
Jabłka i śliwki pokrój w kostkę. Wszystkie owoce wymieszaj z budyniem i cukrem. Następnie wyłóż na ciasto.
Ciasto włóż do nagrzanego do 180 stopni piekarnika, piecz około 45 minut. Ciasto jest gotowe, kiedy boki są mocno przyrumienione.