Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt piec przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Po wystudzeniu przekroić na dwie części.
Warstwa owocowa: w 0,5 szklanki gorącej wody rozpuścić 2 galaretki porzeczkowe, dodać do dżemu porzeczkowego i wymieszać.
Krem śmietanowy: kremówkę ubić z 3 - 4 łyżkami cukru i usztywniaczami do śmietany. Następnie dodać 2 serki mascarpone.
Na 1 część biszkoptu wyłożyć dżem, na to ułożyć katarzynki .Zalać masą śmietanową. Przykryć drugą połową biszkoptu. Wierzch posmarować masą śmietanową (cienka warstwa). Udekorować polewą czekoladową.