Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubij na sztywną pianę. Do białek dodaj cukier i żółtka, stale ubijając.
Mąkę połącz z proszkiem do pieczenia i stopniowo dodawaj do masy.
Rozgrzej piekarnik do 170 stopni. Masę wyłóż na natłuszczoną blachę i piecz ok. 30 minut.
Ananasy odsącz z zalewy i pokrój w kostkę.
Sok z ananasa uzupełnij do 500 ml zimną wodą.
W niewielkiej ilości rozcieńczonego soku rozpuść kisiel i zagotuj z resztą soku.
Do kisielu dodaj ananasy i wymieszaj.
Wiórki kokosowe podsmaż na maśle.
Na wystudzony biszkopt wylej kisiel z ananasami.
Całość posyp wiórkami i wstaw do piekarnika jeszcze na 10 minut.