Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
BISZKOPT: Białka ubić, dodać cukier i ubijać na sztywną masę. Dodać żółtka i ucierać na małych obrotach. Następnie dodać przesianą przez sito mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać łyżką.
Wyłożyć na wysmarowaną masłem brytfannę. Piec w 180 stopniach przez ok. 25 minut. Po tym czasie wyjąć, ostudzić.
MASA KRÓWKOWA: Margarynę utrzeć i co jakiś czas dodawać do niej masę krówkową z puszki. Przełożyć na biszkopt. Następnie układać na niej delicje.
Masę karpatkową przygotować jak podano na opakowaniu. Wyłożyć na delicje. Następnie ułożyć na niej herbatniki.
MASA ŚMIETANOWA: Śmietanę 36% ubić. Dodać cukier puder, bitą śmietanę, usztywniacz do śmietany, galaretki.
Żelatynę namoczyć zimną wodą, wymieszać przez chwilę i dodać gorącą wodę. Wymieszać, aż zrobi się letnia i wlać do masy.
Wyłożyć na herbatniki. Posypać startą czekoladą. Wyrównać dokładnie brzegi.
Ciasto wstawić do lodówki na ok. 2 godziny