Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Z podanych składników zagnieść kruche ciasto.
Podzielić je na pół. Jedną część wyłożyć na blachę, a drugą schłodzić w zamrażarce.
Śmietanę zmiksować z budyniem, następnie dodać białka ubite na sztywno z dodatkiem cukru pudru.
Ciasto w blasze lekko podpiec, (by uniknąć zakalca) na podpieczone ciasto wylać masę serową. Na wierzch zetrzeć drugą część schłodzonego ciasta.
Całość piec ok. 50 min w temp. 180 stopniach.