Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
CIASTO: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno.Miksując dodać cukier,żółtka i resztę składników.
Wylać na wysmarowaną tłuszczem blaszkę i piec 30 minut w temp.170 st.C
KREM: Ugotować budyń dodając 3 łyżki cukru. Na końcu gotowania wsypać suchą galaretkę i dobrze wymieszać - nie gotować. Ostudzić.
Miękką margaryną utrzeć z cukrem pudrem i dodawać po łyżce budyniu.
POLEWA: Margarynę rozpuścić z wodą, cukrem i kakao. Gotować 2 minuty mieszając, aby wyszła gładka konsystencja.
Ostudzone ciasto przeciąć na połowę. Spód ciasta lekko nasączyć i nałożyć połowę kremu. Przykryć drugim ciastem, nasączyć i wyłożyć resztę kremu - rozsmarować.
Biszkopty nasączyć w alkoholu i następnie ułożyć na cieście (7 na długiej, a 4 na krótkiej stronie). Każdego biszkopta polać polewą czekoladową i położyć na wierzch rodzynkę.
Dobrze schłodzić w lodówce