Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Jabłka i marchewkę obrać, opłukać, zetrzeć na tarce.
Do miski wlać oliwę ,wsypać cukier kryształ, dobrze utrzeć.
Następnie stopniowo dodawać po całym jajku, ciągle ucierając.
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, sodą i cynamonem, dodać do jajek, wymieszać.
Do wymieszanej masy dodawać po łyżce jabłek i marchewki, dobrze zmiksować.
Blachę o wymiarach 20x35 wysmarować tłuszczem, wysypać tartą bułką. Ciasto wylać na blachę, wstawić do piekarnika, piec 40 minut w 180 stopni.
Upieczone i ostudzone ciasto, posypać cukrem pudrem.
Magdalena