Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Herbatniki lub ciastka zbożowe kruszymy na drobno, dodajemy do nich roztopione masło, mieszamy i wykładamy na blaszkę tortownicy (24 cm).
Z soku zielonego i budyniu Winiary gotujemy budyń. Jeszcze gorący wylewamy na przygotowany spód ciasta i odstawiamy do wystygnięcia.
Żółtą galaretkę Winiary rozpuszczamy w szklance gorącej wody, gdy zaczyna tężeć, dodajemy jogurt naturalny, dobrze mieszamy i wylewamy na ciasto.
2 galaretki zielone Winiary rozpuszczamy w 600 ml wody, gdy zaczynają tężeć, wylewamy na ciasto.
Schładzamy w lodówce około 30 min. SMACZNEGO