Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ucierane ciasto z połówkami renklod i chrupiącą bezą kokosową. Możesz wypróbować go także z innymi ulubionymi owocami sezonowymi. Ciasto renklodowo-kokosowe przygotuj z użyciem Budyniu o smaku waniliowym bez cukry WINIARY i proszku do pieczenia. Podawaj przestudzone, z dodatkiem lodów waniliowych, bitej śmietany lub z cząstkami świeżych owoców, np. śliwek.
Piekarnik nagrzej do 160 stopni i wysmaruj formę tłuszczem lub wyłóż papierem do pieczenia.
Margarynę utrzyj z cukrem i żółtkami na puszystą masę.
Przesiej mąkę pszenną, ziemniaczaną, proszek do pieczenia i budyń. Mąkę połącz z masą.
Ciasto wyłóż do formy.
Renklody umyj, pokrój na ćwiartki i obtocz w mące.
Wyłóż renklody na ciasto i piecz w piekarniku 20 minut.
Białka ubij na sztywną pianę dodając w trakcie cukier.
Dodaj wiórki kokosowe, ale odłóż do miseczki około 2 łyżek.
Na ciasto wyłóż pianę i posyp wiórkami.
Piecz około 45 minut.
Podawaj wystudzone ciasto na przykład z gałką waniliowych lodów lub cząstkami świeżych śliwek.
Emilia