Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt: Białka oddziel od żółtek i ubij na pianę. Dodaj cukier, następnie żółtka, jeszcze przez chwilę ubijaj.
Następnie delikatnie wymieszaj z mąkami przesianymi z proszkiem do pieczenia.
Wyłóż do wysmarowanej blachy (21x36 cm), wyrównaj. Piecz w temp.160 stopni Celsjusza przez 35 minut. Ostudź i przekrój na 2 blaty.
Połącz składniki ponczu, wymieszaj.
Każdą galaretkę przygotuj oddzielnie w 400 ml wrzącej wody, ostudź i wstaw do lodówki do schłodzenia. Następnie pokrój w kostkę i połącz z masą śmietankową.
Dobrze schłodzoną śmietanę ubij z cukrem i Cukrem wanilinowym WINIARY. Żelatynę rozprowadź w 100 ml gorącej wody i jeszcze letnią dodaj do śmietany energicznie ubijając. Dodaj galaretki, wymieszaj i wyłóż na nasączony biszkopt, przykryj drugim blatem.
Ciasto wstaw do lodówki na około 3 godziny. Następnie posyp cukrem pudrem.
Elżbieta