Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Ciastka ułóż na spodzie formy wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach 25 x 30 cm.
Galaretki truskawkowe rozpuścić w 1,5 szklanki przegotowanej wody i odstawić do ostudzenia.
Zmiksuj dokładnie 400 g truskawek i cukier puder do uzyskania jednolitej masy. Połącz ją z serem twarogowym i ponownie zmiksuj dokładnie blenderem. Przestudzone galaretki wlej do masy przez cały czas miksując.
Ubij śmietanę kremówkę w misce i delikatnie wmieszaj do masy truskawkowej.
Wstaw do lodówki na pół godziny.
Wyjmij z lodówki i wymieszaj z pozostałymi pokrojonymi truskawkami. Wylej całą masę na herbatniki.
Ponownie wstaw do lodówki do stężenia. Po stężeniu ozdób wedle uznania, pokrój w kostkę i podawaj. Przechowuj w lodówce.