Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Cukier mielimy. Miękkie masło ucieramy z cukrem pudrem do białości. Dalej ucierając, dodajemy po jednym żółtku. Następnie mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na końcu pianę z białek.
Przygotowane ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części dajemy cukier waniliowy, a do drugiej kakao. Do wysmarowanej blaszki keksowej dajemy po troszku jasnego ciasta, następnie ciemnego i tak, aż do wyczerpania.
Pieczemy w nagrzanym piekarniku o temp. 190 stopni ok. 40 minut.