Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Miękkie masło ubij z cukrem, tworząc krem. Dodaj mleko skondensowane i jajka, dobrze mieszając po każdym dodaniu.
Dodaj aromat waniliowy, rozpuszczoną czekoladę i całość wymieszaj. Następnie dodaj mąkę.
Rozgrzej piekarnik do wysokiej temperatury ok. 250ºC.
Umieścić ciasto w 10 foremkach (możesz je wcześniej posmarować masłem i oprószyć mąką).
Piecz przez 10 - 12 minut lub do momentu, aż ciasto zetnie się z wierzchu.
Po upieczeniu odkrój ciasto od foremki i wyłóż na talerz. Podawaj posypane cukrem pudrem i truskawkami (lub innymi owocami).
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!