Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubijamy na sztywno, dodajemy cukier i żółtka, a następnie wolno mieszając dodajemy mąkę oraz proszek do pieczenia.
Masę wlewamy do formy i pieczemy 25 minut w 180 stopniach.
Budynie rozpuszczamy w 2 szklankach soku "Kubusia" i gotujemy z resztą soku.
Gotową masę wylewamy na biszkopt i pozostawiamy do ostudzenia.
Później układamy delicje.
Śmietanę kremówkię ubijamy z 1 tężejącą galaretką rozrobioną w 1 szklance wody i wylewamy na delicje.
Pozostałe dwie galaretki przygotowujemy według przepisu na opakowaniu, czekamy aż stężeją i wylewamy na wierzch placka. Możemy także na ubitej śmietanie poukładać np. kawałki ananasa lub brzoskwinie.