Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Na stolnicę wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a następnie masło. Dokładnie siekamy. Następnie dodajemy cukier i żółtka i wyrabiamy ciasto na jednolitą masę. Przygotowane ciasto dzielimy na dwie połówki.
Jedną odstawiamy na 1 godz. do zamrażalnika.
Drugą wykładamy na wysmarowaną blaszkę. Na ciasto dajemy dżem.
Ciasto wyciągamy z zamrażalnika i trzemy na tarce o grubych oczkach na dżem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika do temp. 180 stopni i pieczemy ok. 50 min.