Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Następnie dodawać po jednym żółtku i dalej ucierać. W miseczce wymieszać obie mąki z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy jajecznej, delikatnie mieszając drewnianą łyżką. W międzyczasie dodawać do masy wodę.
Blaszkę o wymiarach około 36x26cm wyłożyć papierem do pieczenia. Gotowe ciasto przełożyć do blaszki i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec około 30 minut.
Po upieczeniu ciasto wystudzić i przekroić wzdłuż na pół.
Galaretkę wiśniową WINIARY rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody.
Odstawić do wystygnięcia.
Śmietanę ubić przez około 2 minuty. Dodać zimną, tężejącą galaretkę i dżem wiśniowy. Dobrze zmiksować. Masę wyłożyć na jeden blat biszkoptu i przykryć drugim.
Wstawić do lodówki.
Galaretkę malinową WINIARY rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Wystudzić. Na cieście ułożyć maliny i zalać tężejącą galaretką.