Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym. Do ubitych białek dodajemy żółtka wymieszane z wodą. Następnie dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem, a na koniec ocet.
Pieczemy biszkopt w temperaturze 170 stopni ok. 40 minut.
Zimny biszkopt przecinamy na trzy placki.
Masa jabłkowo-cytrynowa: Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wkładamy na gorącą patelnię i smażymy ok. 10 minut, a następnie wsypujemy galaretkę cytrynową i jeszcze smażymy 3 minuty, ściągamy i chłodzimy.
Tak samo robimy z masą jabłkowo-truskawkową.
Masa budyniowa: Budyń gotujemy według przepisu, chłodzimy. Masło ucieramy z cukrem i dodajemy zimny budyń.
Na biszkopt dajemy masę jabłkowo-truskawkową, na nią 1/2 masy budyniowej, biszkopt, masę jabłkowo-cytrynową, resztę masy budyniowej, biszkopt.
Polewamy roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy kokosem.