Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żelatynę zalewam zimną wodą (1/2 szklanki) i pozostawiam do napęcznienia.
Schłodzoną śmietanę ubijam z cukrem pudrem, po czym łączę jogurtem.
Napęczniałą żelatynę pogrzewam w mikrofalówce do rozpuszczenia. Do śmietanowo-jogurtowej masy dodaję ostudzoną żelatynę, mieszam dokładnie.
Wrzucam umyte i osuszone jagody, delikatnie mieszam.
Dno tortownicy o średnicy 26 cm wykładam biszkopcikami. Wylewam masę, wyrównuję łyżką.
Wstawiam do lodówki aż masa całkowicie zastygnie.
Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki gorącej wody. Ostudzoną galaretką zalewam ciasto, wrzucam jagody i ponownie wstawiam do lodówki.