Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Żółtka ubijamy na parze z cukrem i jajkiem. Masa ma być gęsta.
Miksujemy masło i wlewamy przestudzoną masę jajeczną.
Na przemian dodajemy mleko w proszku i serki, a na koniec rozpuszczoną w wodzie żelatynę.
Biszkopty namaczamy w zaparzonej wcześniej szklance kawy i połowę wkładamy do formy wyłożonej folią.
Gotową masę wylewamy na biszkopty i ponownie układamy namoczone w kawie biszkopty.
Ciasto polać polewą czekoladową
Mietek