Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Biszkopt kakaowy: Białka ubijamy z cukrem na sztywną pianę.
Dodajemy żółtka.
Dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao.
Dodajemy olej i ocet.
Pieczemy w 180 stopniach w foremce 25x36 przez 30 minut.
Poncz: We wrzątku rozpuszczamy kawę.
Kawą nasączamy biszkopty.
Masa: Śmietankę ubijamy na sztywno.
Masę krówkową miksujemy.
Żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wody, podgrzewamy do rozpuszczenia.
Do masy krówkowej dodajemy zimną kawę rozpuszczoną w 1/4 szklanki ciepłej wody.
Następnie dodajemy gorącą żelatynę i miksujemy.
Dodajemy porcjami ubitą śmietankę.
Na ciasto wykładamy połowę masy, (gdy lekko zacznie tężeć) następnie układamy biszkopty z przerwami i przykrywamy masą.
Masa z bitej śmietany w proszku: Bitą śmietanę przygotowujemy według przepisu na opakowaniu.
Dodajemy do niej lekko tężejącą galaretkę cytrynową.
Masę z bitej śmietany wykładamy na masę krówkowo-kawową.
Ciasto podajemy posypane czekoladowymi wiórkami.