Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Białka ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier i żółtka. Później wodę wymieszaną z octem. Na samym końcu wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia oraz mąkę ziemniaczaną. Całość dokładnie mieszamy.
Ciasto wylewamy na blaszkę. Pieczemy 30 minut w 180 stopmiach.
Na upieczony biszkopt układamy ciepłe lody.
Galaretki rozpuszczamy w 1 szklance i ostudzamy.
Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno.
Ser mieszamy z tężejącą galaretką. Następnie wykładamy na ciepłe lody.
Na wierzch wykładamy ubitą śmietanę.
Wierzch ciasta dekorujemy startą czekoladą.