Często brakuje nam
pomysłów na obiad, kolację lub nawet na
szybką przekąskę. Pewnie wiele osób nie zadowoli się już zwykłymi frytkami z restauracji typu fast-food. Wobec tego możemy zdecydować się na ciasto ziemniaczane ze szpinakiem, które praktycznie nigdy się nie znudzi. Poniekąd danie to nawiązuje do kuchni bułgarskiej i greckiej. To właśnie tam bardzo często wykorzystuje się ziemniaki w różnorodnej formie i łączy się je z oryginalnymi dodatkami. W tym przypadku jest to szpinak i feta o lekko słonym posmaku, która świetnie przełamuje smak ziemniaków i nadaje całemu daniu dodatkowego charakteru. Danie to z całą pewnością posmakuje nie tylko dorosłym, ale także i najmłodszym, którzy chętnie poproszą o dokładkę.
Szybkie ciasto ze szpinakiem i fetą - przygotujesz je w kilka minut!
Po całym dniu spędzonym w pracy, z pewnością nikt z nas nie ma już ochoty na to, by spędzić wieczór w kuchni, próbując przygotować oryginalne i smakowite danie. Rozwiązaniem okazuje się wiec szybkie ciasto ze szpinakiem i fetą, które można przygotować w dosłownie kilka minut. Jest to przepis wyjątkowo prosty. Bazuje on na masie ziemniaczanej - oczywiście musimy w pierwszej kolejności ugotować ziemniaki, a następnie na wybraniu dodatków - szpinaku i fety. Całość wystarczy jedynie zapiec w tortownicy i serwować, póki nasze ciasto jest jeszcze ciepłe. To właśnie wtedy smakuje ono najlepiej!
Ciasto ziemniaczane ze szpinakiem - idealne na każdą okazję!
Ciasto ziemniaczane ze szpinakiem jest daniem uniwersalnym! Oznacza to, że możemy zaserwować je podczas każdej okazji i być pewnym tego, że nigdy się ono nie znudzi. Świetnie sprawdzi się ono w wersji obiadowej - wytrawny smak z pewnością zadowoli przybyłych na lunch gości. Jednocześnie nie zapominajmy o tym, że ciasto ziemniaczane ze szpinakiem świetnie sprawdzi się jako przekąska odgrzana na drugi dzień lub danie na rodzinny obiad. Pod tym względem mamy więc nieograniczone możliwości.
Z czym serwować szybkie ciasto ze szpinakiem?
Szybkie ciasto ze szpinakiem, fetą i ziemniakami jest daniem kompletnym. Jednocześnie, jeśli mamy ochotę, możemy je zaserwować z dodatkiem sosów. Najlepiej sprawdzi się tu
sos czosnkowy, który zawsze perfekcyjnie komponuje się z daniami, w których główną rolę odgrywa szpinak lub feta. Jednocześnie możem także skusić się na sos nieco pikantniejszy lub dodatek marynowanej papryczki jalapeno, jeśli tylko mamy na to ochotę. Wszystko zależy już od naszych preferencji!