Ustawiaj preferencje żywieniowe
Twórz listy zakupów
Zachowaj sprawdzone przepisy
Oszczędzaj czas
Odkryj więcej funkcjonalności My Menu Plan tutaj!
Liczba porcji została zmieniona. Czas przygotowania może być inny. Więcej informacji na temat wielkości porcji znajdziesz
Pamiętaj, że jeśli liczba porcji zostanie zwiększona, czas gotowania może się wydłużyć! Używaj wody i przypraw oszczędniej, zawsze możesz dodać ich więcej w późniejszym etapie.
Świetna alternatywa dla tradycyjnej fasolki po bretońsku, czyli ciecierzyca z dodatkiem aromatycznej kiełbasy, papryki, cebuli i przypraw z Pomysłu na… boloński garnek WINIARY. Ciecierzyca z tego przepisu najlepiej smakuje podawana na ciepło ze świeżym pieczywem lub ugotowanym wcześniej ryżem.
Cebule kroimy w piórka, paprykę w kostkę a kiełbasę - w półplasterki.
Na patelnię dodajemy olej, kiełbasę oraz cebulę i smażymy na średnim ogniu.
Gdy cebula będzie zarumieniona dodajemy odsączoną ciecierzycę oraz WINIARY Pomysł na garnek boloński rozpuszczony w 400 ml wody. Gotujemy około 5 min.
Całość podajemy z chlebem bądź wcześniej ugotowanym ryżem.